İlde fuarcılık faaliyetlerine 2009 yılında başlayan Tüyap, bugüne kadar 54 fuar gerçekleştirdi. 20 bin metrekarelik açık ve kapalı fuar alanıyla faaliyet gösteren Tüyap Diyarbakır, söz konusu fuarlarla 1.7 milyon profesyonel ziyaretçiye kapılarını açtı.
Altyapıyı yenilemek için son iki yıldır ildeki fuarlara ara verdiklerini ifade eden Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, "Altyapı güçlendirmeleri sonucunda fiziki yapısı yenilenen Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi, bu yıl 18-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile iki yıl aradan sonra kapılarını tekrar açtı. Bu fuarın ardından, 12-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Ev'leniyoruz Fuarı ile de tüketici ile üreticiyi aynı çatı altında bir araya getireceğiz" diye konuştu. Diyarbakır'da ilk kez düzenleyecekleri Ev'leniyoruz Fuarı ile evlilik hazırlığı yapan çiftler ile evini yenilemek isteyenler için zorlu geçen süreci kolaylaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Alagöz, "Yoğun bir alışveriş döneminin yaşandığı evlilik hazırlıkları sürecinde çiftler, gelinlikten davetiyeye, mobilyadan halıya, beyaz eşyadan perdeye, düğün mekanından konut alternatiflerine kadar tüm ihtiyaçlarını temin etmek için farklı adresler dolaşıyor. Bunun yerine tüm ihtiyaçlar, Ev'leniyoruz Fuarı'nda karşılanabilecek" dedi.
"Bölgedeki firmalar, fuarlar ile yeni pazarlara ulaşacak"
Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 2018 yılında da inşaat, tarım-hayvancılık, otomotiv ve gıda sektörlerinde fuarlar düzenleyeceklerini belirten Alagöz, "Tüyap Diyarbakır tarafından 2018 yılında düzenlenecek Ortadoğu inşaat Fuarı, Diyarbakır Tarım Hayvancılık Fuarı, Diyarbakır Otoshow Fuarı, Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı alanlarında önemli organizasyonları haline gelmiş durumda. Söz konusu fuarlar halihazırda sektörlere yön veren, bölge ve ülke ekonomisine katkılarda bulunan organizasyonlar durumunda" diye konuştu.
Düzenlenecek fuarlar ile sektörlerdeki gelişmelerin, yeniliklerin ve fırsatların profesyonel ziyaretçilere sunulacağını belirten Cihat Alagöz, "Söz konusu organizasyonlar, firmaların yeni pazarlara açılmasını sağlayacak. Sektör temsilcilerinin teknolojik yenilik ve gelişmeleri takip edebileceği, ziyaretçilerin ise en yeni ürün ve hizmetleri yakından görme, kendilerine en uygun ürünleri inceleme ve değerlendirme fırsatı bulacağı fuarların, bölge ekonomisine ve ilgili sektörlere katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi. Üretim değerleri, bölgeden yapılan ihracat, ekonomiye katkı gibi unsurlar dikkate alındığında Diyarbakır'ın bölgenin çekim merkezi haline geldiğini belirten Cihat Alagöz, "2009 yılından bugüne kadar, 28 ülkeden 3 bin 667 firmanın katılımı ile düzenlediğimiz 54 fuar ile Ortadoğu ülkelerinden ve yurt genelinden 1.7 milyon profesyonel ziyaretçiyi ağırladık. Böylece hem Diyarbakır hem de bölge ekonomisine katkıda bulunduk" şeklinde konuştu.
Diğer Haberler