Dünyanın üçüncü büyük fuarı haline gelen ‘İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018’ kapılarını açtı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) desteğiyle TÜYAP’ta düzenlenen fuar, 25 Şubat’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Açılışta konuşan TÜKİD Başkanı Vecdet Şendil, aylar öncesinden başlayan çalışmalar ile katılımcıların çeyiz hazırlar gibi stantlarını hazırladıklarını belirtti. Fuarın bu yıl rekorlara imza attığını söyleyen Şendil, ‘Fuara 25 ülkeden 330 marka, 253 firma katıldı. Metrekare olarak da 16 bine yaklaştık’ dedi
İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018 kapıları açtı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) destekleriyle 24’üncüsü düzenlenen fuar, 25 Şubat tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Alanında dünyanın üçüncü büyük fuarı haline gelen İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018, ikinci kez Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
‘Çeyiz hazırlar gibi stantlarımızı hazırladık’
Fuarın açılışında konuşan TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, fuar için aylar öncesinden çalışmaya başladıklarını söyleyerek, “Çeyiz hazırlar gibi stantlarımızı hazırladık. Tüm sektörün bir araya gelebildiği fuarımızda on binlerce ürün ve en son yenilikler görücüye çıktı. Milyonlarca dolarlık iş birliklerinin yapılacağı fuarımız, sektörün gelişimi açısından çok önemli bir yere sahip” dedi.
Katılımcı sayısı ve metrekarede rekorların fuarı
Bu yıl fuara yurt içi ve yurt dışından geçen yıla göre yüzde 70 artış ile 330 marka ve 253 firmanın katıldığını anlatan Şendil, “Katılımcı ülke sayısı da 18’den 25’e yükseldi. Fuarımız metrekare olarak da 16 bine yaklaştı. Şimdiye kadar en fazla 12 bine ulaşmıştık. Anadolu’dan da 78 ilden perakendeci katıldı. Dünyada fuarcılığın azaldı denildiği bir ortamda bu büyümeler çok önemli. Bu yıl rekorların fuarına imza attık” diye konuştu.
Yerli üretim arttı, Çin’e bile oyun hamuru sattık
Son iki yıldır milli üretimi desteklemek için devletin attığı adımların sonuç vermeye başladığını belirten Şendil, “Yerli üretim ve üretici sayımız arttı, artmaya da devam ediyor. Uzakdoğu ve Çin’den ithal ettiğimiz birçok ürünü ihraç eder duruma geldik. Örneğin Çin’e oyun hamuru sattık. Avrupa ülkelerine ürün satacak kapasiteye de sahibiz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin ilacı birlik beraberlik
Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini kaydeden Şendil, “Daha çok istihdam yaratan, daha verimli çalışan, daha çok ihracat yapan, daha güçlü bir ülke olmaktan başka şansımız yok. Bunun tek yolu da kendi birlik ve beraberliğimizi devam ettirmekten geçiyor” şeklinde konuştu.
‘Fuar küresel ölçekte kırtasiyede önemli bir imza’
İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ise, İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018’de kırtasiye sektörünün geleceğine yön veren adımlar atıldığını söyledi. Fuar denilince akla sektörel ölçekli dev buluşmaların geldiğini anlatan Topçu, “Bu tür organizasyonlar yurt dışında olumlu etkiler oluşturuyor. Bilhassa yabancı yatırımcılar burada iç piyasamızın canlılığını çok daha yakından hissediyor. Bu yönüyle İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018’in küresel çapta önemli bir işleve sahip olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Burada küresel ölçekte önemli bir imza atıldığı için çok memnunum” dedi.
‘Yerli malından vazgeçmeyelim’
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da, Türkiye’nin 2017’nin üçüncü çeyreğinde yüzde 11.1 büyüdüğünü hatırlatarak, “İnşallah 2017 büyümesi yüzde 7.5 civarlarında olacak. Bu bir dünya rekoru. Büyümeye katkıda bulunmak için, vatandaş olarak yeri malından vazgeçmemeliyiz. Satın aldığımız her şeyde, yerli üretimi desteklemeliyiz. Yaklaşık 47 milyar dolar olan cari açığımızı azaltmamız lazım” diye konuştu.
25 ülkeden 330 marka, 253 firma katıldı
Türkiye’nin her yanından gelen perakendecilerin buluşma noktasına dönüşen fuarda; okul, kırtasiye, kağıt, ofis malzemeleri ve oyuncak sektöründeki son teknoloji on binlerce ürün sergileniyor. Sağlık testlerinden geçip, güvenilirliği tescillenmiş ürünlerin yer alacağı fuarda, birçok ürün lansmanı gerçekleştirilecek.
Fuarda, yurt içi ve yurt dışından geçen yıla göre yüzde 70 artış ile 330 marka, 253 firma ve firma temsilciliği bir araya geliyor. Fuara Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, İran, İtalya, Japonya, Hollanda, Güney Kore, Sırbistan, İspanya, İsveç, Tayvan, Tayland, İngiltere, Amerika’dan firmalar katılıyor. 5 salon 40 bin metrekare alanda düzenlenecek fuarda, alanında uzman kişilerin katılacağı birçok etkinlik de gerçekleştirilecek. 25 ülkeden kırtasiye markasının katılacağı fuarın, 15 bin ziyaretçi ağırlanması bekleniyor.
Bin 500’ün üzerinde perakendeci ağırlanıyor
Fuar için; Ekonomi Bakanlığı’nın ve Moskova, Sofya, Tahran, Tiflis, Üsküp ve Kahire’de yer alan TÜYAP yurt dışı ofislerinin desteğiyle; Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Sırbistan, Ukrayna, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün, Kıbrıs, Irak, Kahire, Bulgaristan, Filistin, İsrail, Mısır, Suudi Arabistan, Yemen ve Yunanistan’da heyet organizasyonu yapıldı. Öte yandan Anadolu’da faaliyet gösteren perakendeci, toptancı firmaların fuara gösterdiği yoğun talebi karşılamak için ticaret odalarının da desteğiyle bin 500’ün üzerinde perakendeci fuarda ağırlanıyor.
Editöre Not: 1985 yılında İstanbul Kırtasiye İmalatçıları, İthalatçıları ve Toptancıları Dayanışma Derneği adıyla kurulan ve günümüzde Tüm Kırtasiyeciler Derneği olarak yoluna devam eden TÜKİD, bugüne kadar taklit, sahte, korsan, sağlıksız kırtasiye ürünlerinin satışının önlenmesi ve nitelikli ürün kullanımının özendirilmesi konularında çok sayıda başarılı projeyi hayata geçirdi. Derneğin başkanlığını Vecdet F. Şendil yürütüyor.
Diğer Haberler