Ahşap ve orman ürünleri işleme endüstrisinde son teknolojiler Deutche Messe tarafından Hannover'de düzenlenecek Ağaç İşleme Teknolojileri, Makine, Kesici Takım ve Ekipman Fuarı LIGNA’da bir araya gelecek. Dünya genelinde 1,500'den fazla katılımcının buluşacağı fuarda dijitalleşme, otomasyon ve IoT platformlarına ait son sistemler ele alınacak. Deutsche Messe Başkan Yardımcısı Alexander Wurst, "Türkiye'nin geçtiğimiz yıl %12 artan mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatında 6,5 milyar dolar hedefine ulaşması için Ligna Fuarı'nın eşsiz bir fırsattır" dedi.
Dünya genelinde 50’den fazla ülkeden 1.500 katılımcı, tüm ahşap ve orman ürünleri için en modern işleme çözümlerini, uygulama ve konseptlerini sergilemek üzere 27-31 Mayıs tarihleri arasında Hannover Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek olan Ligna Fuarı’nda bir araya gelecek.
LIGNA'nın ahşap ve orman ürünleri işleme tesisleri ile makine ve araçlarını içeren fuar stantlarının 130 bin metrekare gibi rakipsiz ölçekte bir teşhir alanına sahip olduğuna dikkat çeken Deutsche Messe Başkan Yardımcısı Alexander Wurst, fuarın ahşap ve orman ürünleri endüstrisinin buluşma merkezi olacağına dikkat çekti. Alexander Wurst şunları söyledi:
“Türkiye geçtiğimiz yıl mobilya, kâğıt ve orman ürünleri endüstrisinde 5 milyar doların üzerinde ihracatla büyük bir başarıya imza attı. Türk firmalarının yeni tasarım ve teknolojilere yaptığı yatırımlar bu başarıyı getirdi. Bu noktada önemli olan bu ürünlerin tanıtılması ve daha çok kişiye ulaşmasıdır. İki yılda bir endüstrideki tüm yeniliklerin sergilendiği LIGNA fuarı bu yıl da ihracatçı firmalar için önemli bir vitrin olacak.”
Özel Ürün İmalatına Özel Çözümler!
Firmaların başta mobilyalar olmak üzere, hizmet verdikleri tüm alanlarda farklı tüketici beklentilerine yanıt verebilmesi noktasında yeni teknolojilerin önemine dikkat çeken Wurst şunları söyledi:
“Giderek bireyselleşen tüketici tercihleri, özelleştirilmiş ürün imalatını zorunlu kılıyor. Firmaların üreticilere özelleştirilmiş ürünleri en az seri üretimde olduğu kadar çabuk, karlı ve verimli bir şekilde sunmaları gerekiyor. LIGNA katılımcıları bu zorluklara karşı özel çözümler bulacaklar.”
LIGNA’da bu yıl üç odak tema “Entegre Ağaç İşleme - Özel Çözümler”, “Akıllı Yüzey Teknolojisi” ile “Kaynak ve Teknolojiye Erişim” olacak.
Sektörün Geleceği Hibrid İnsan-Makine Üretim Sistemlerinde!
Ziyaretçiler ormancılık teknolojisinden, mobilya ve pencere imalatına, takım sistemlerinden yüzey teknolojisine kadar tüm ekran kategorilerindeki yenilikleri 27 – 31 Mayıs tarihleri arasında LIGNA Fuarı’nda bulacak. LIGNA’da ayrıca ağaç işleme endüstrisinde üretim tesisi verimliliğini artırmak için durum izleme ve öngörücü bakım gibi IoT uygulama senaryoları da ele alınacak. Uygulama senaryoları işbirlikçi robotlar, otomatik güdümlü araçlar ve akıllı işçi destek teknolojileri gibi siber-fiziksel yardım sistemleri de kapsayacak. Sektördeki teknolojik gelişimlerle beraber imalatta ana eğilimin ürünün üretim tesisi ve onu işleten insanlarla ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olduğu hibrid insan-makine üretim sistemlerine doğru gittiğini belirten Wurst, “LIGNA'yı ziyaret edenler, geleceğin mobilya ve ahşap işleri endüstrilerinde ne dönüşüm sağlayacağı hakkında büyüleyici bilgiler edinecek” dedi.
Akıllı Yüzey Teknolojisi Bu Fuarda!
“Akıllı Yüzey Teknolojisi” teması, dokunsal, mat ve yansıtıcı yüzeylere yönelik artan taleplerini karşılamak için ihtiyaç duyulan tüm akıllı işleme çözümlerini kapsayacak Dijital baskı ve dekoratif gravür baskı sistemleri, denetim sistemleri, en yeni nesil sprey kaplama makineleri ve robotik sistemler fuarda yer alacak. En yeni yüzey teknolojileri, uygulamalar, yenilik ve çözümler yelpazesi 16 ve 17 numaralı salonlarda sergilenecek.
İşlevsel mobilya üretim tesislerine ait canlı gösterilerinin de yer alacağı fuarda, Endüstri 4.0 tesisleri için IoT platformları ve en son Ar-Ge projeleri hakkında bilgiler verilecek.
Ağaç-Lojistik-Değer Zinciri, Ağaç Endüstrisi Zirvesi’nde ele alınacak!
Ahşap ve orman ürünleri işleme endüstrisinde teknoloji sağlayıcıları, “Kaynaklara ve Teknolojiye Erişim” temalı Ağaç Endüstrisi Zirvesi'nde yeni büyüme pazarlarına girme konusunda rakipsiz bir fırsata sahip olacaklar. Forum, salon ve sergi alanıyla tamamlanan zirvenin tamamı uluslararası iletişim ve teknoloji transferiyle ilgili olacak. Ormandaki ağaç-lojistik-değer zincirinin tamamına odaklanacak fuarda ormanlar üzerindeki biyotik ve abiyotik hasarlar, iklim ve çevre açısından korumanın yanı sıra çevre dostu hasat işlemleri ele alınacak. Drone temelli veri yakalama sistemleri, mobil uygulamalar, lazer tarayıcılar ve son derece gelişmiş BT programları gibi dijital teknolojiler 27 – 31 Mayıs, LIGNA 2019’un gündeminde olacak.
Deutsche Messe AG
Dünyada sermaye malları fuarlarının önde gelen organizatörleri arasında yer alan, Deutsche Messe (Hannover, Almanya) gerek Almanya'da, gerekse dünya çapında zengin bir etkinlikler portföyüne sahiptir. 2017 hasılatı 356 milyon Euro olan Deutsche Messe Almanya'daki en büyük beş fuar şirketinden biridir. Portföyünde dünya çapındaki şu etkinlikler yer almaktadır (alfabe sırasına göre): CeMAT (iç lojistik ve tedarik zinciri yönetimi), didacta (eğitim), DOMOTEX (halılar ve diğer yer kaplamaları), HANNOVER MESSE (endüstriyel teknoloji), INTERSCHUTZ (yangın önleme ve kurtarma hizmetleri, sivil savunma, emniyet ve güvenlik), LABVOLUTION (laboratuvar teknolojileri) ve LIGNA (ağaç işleme, ahşap işleme, ormancılık). Deutsche Messe Almanya'nın farklı yerlerinde de parts2clean (endüstriyel parça temizliği) ve SurfaceTechnology (yüzey işleme) gibi fuarlar düzenlemektedir. Şirket ayrıca üçüncü taraflarca gerçekleştirilen uluslararası bilinirliğe sahip bir dizi etkinliğe de düzenli olarak ev sahipliği yapmaktadır: her ikisi de Alman Tarım Topluluğu DLG tarafından düzenlenen AGRITECHNICA (tarım makineleri) ve EuroTier (hayvansal üretim), Alman Makine Gereçleri Yapımcıları Birliği VDW tarafından düzenlenen EMO (takım tezgahları), MackBrooks tarafından düzenlenen EuroBLECH (sac levha işleme) ve Alman Otomobil Sektörü Birliği VDA tarafından düzenlenen IAA Ticari Araçlar (ulaştırma, lojistik ve mobilite) etkinlikleri de bunlar arasındadır. Deutsche Messe’nin portföyünde ayrıca Avustralya, Kanada, Çin, Endonezya, İtalya, Meksika, Rusya, Singapur, Tayland, Türkiye ve ABD'de gerçekleştirilen etkinlikler yer almaktadır. Bunlar otomotiv, ICT & Dijital İşletme, İmalat & İşleme Sanayi, Enerji & Lojistik ile Metal İşleme alanlarını kapsamaktadır. Yaklaşık 1,200 çalışanı ve 58 satış ortağı ile Deutsche Messe 100’ün üzerinde ülkede varlık göstermektedir.
Diğer Haberler