Tarih : 17.04.2018 - 10:57

Türkiye, Hannover'de Gövde Gösterisi Yapacak

Dünyanın önde gelen sanayi kuruluşlarının Almanya’da buluştuğu “Hannover Messe”, 23-27 Nisan tarihleri arasında Türkiye’nin ihracatçılarını ağırlayacak. Partner ülke Meksika’nın katılımıyla uluslararası alanda önemli işbirlikleri sağlayacak olan fuarın teması bu yıl “Entegre Endüstri - Bağlan ve İşbirliği Yap” (Intregrated Industry – Connect & Collaborate) olacak. Türkiye’den 200’e yakın firmanın katılacağı fuarda şirketler; robotlar, otomasyon teknolojisi, IT çözümleri ve yazılımların yanı sıra network platformları sergilenecek.

 

Endüstriyel teknoloji alanında dünyanın lider ticaret fuarı “Hannover Messe” Fuarı, Türkiye’nin milli katılımıyla dünya genelinden 70’in üzerinde ülkeden katılımcıları ağırlayacak. 200’e yakın Türk firmasının 250 bine yakın ziyaretçiyle buluşacağı fuarda Endüstri 4.0 alanında son teknolojilerin yanı sıra, önemli ticari işbirliği fırsatları sunulacak. Partner ülkenin Meksika olacağı fuarda, Latin Amerika pazarına girmek isteyen Türk firmalarına özel B2B görüşmeler organize edilecek.  İstanbul Sanayi Odası’nın katkılarıyla fuar alanında 5 gün boyunca “B2B organizasyonu gerçekleştirilecek.  İstanbul Ticaret Odası’nın “B2B organizasyonu” sayesinde ise Türkiye’den ve Almanya’dan firmalar biraraya gelerek, işbirliği yaratılması hedefleniyor.

 

Hannover Messe’de Bu Yıl Öne Çıkan Yenilikler!

 

Hannover Fuar Merkezi'nde 7 ihtisas fuarını tek çatı altında bir araya getiren Hannover Messe, endüstriyel otomasyon, otomotiv yan sanayi üretim teknolojileri, hidrolik-pnömatik ve akışkan gücü sistemleri, dijital fabrika, enerji, basınçlı hava ve vakum teknojileri (ComVac), endüstriyel yan sanayi, araştırma-teknoloji alanlarına odaklanacak. Endüstri 4.0 konseptiyle düzenlenen fuar bu yıl da birçok yeniliğe sahne olacak. Üretimden lojistiğe, pazarlamadan satış sonrası hizmetlere kadar sanayideki 360 derece dönüşüm Hannover Messe’de sergilenecek. 

 

Hannover Messe’ye paralel olarak düzenlenen intralojistik fuarı CeMAT lojistik şirketlerine yönelik Endüstri 4.0 ile Lojistik 4.0 arasındaki etkileşimi ön plana çıkarmasıyla dikkat çekiyor. “Bağlantılı Tedarik Zinciri Çözümleri” ana temasıyla düzenlenen CeMAT 2018, değer katan faaliyetler ve tedarik zincirleri arasındaki dijital entegrasyon ve ağ oluşturma faaliyetini ileriye taşımayı amaçlıyor.

 

Genç Girişimcilere Yönelik Özel Alanlar 23–27 Nisan “Hannover Messe” Fuarı’nda!

 

İmalat sektöründe startup’lara yönelik artan talebi dikkate alan Hannover Messe Genç Teknoloji Girişimleri adlı startup programını 2018’de iki yeni sergi alanıyla genişletiyor. Startup alanındaki program, fuarın yanı sıra forum, sunumlar, ikili iş görüşmeleri ve atölye çalışmalarını içeriyor. Genç Teknoloji Girişimleri Forumu; startup’ların yanı sıra startup ağları, iş geliştirme merkezleri ve ekonomi destekleme kuruluşlarından konuşmalar ve sunumları bünyesinde topluyor. Bu alanlarda “Startup’lar ve KOBİ’ler arasında işbirliği”, “Startup’ların nihai amaçları”, “Startup’lar konusunda medyada farkındalık”, “3 boyutlu yazıcılara giriş” gibi konu başlıkları ele alınıyor.

 

“Genç Teknoloji Girişimlerinde Startup Sunumları” adlı yarışma ile genç şirketler, ürünlerini ve gelişimlerini tanıtma fırsatı bulacaklar. Katılımcı firmaların ödül için yarışacağı bu alanda genç şirketlere yönelik yatırım yapmayı hedefleyen yatırımcılar nezdinde farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

 

Diğer Haberler