Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği(UTİB), İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği(İTHİB) ile sonbaharda tekstil sektörünün en önemli pazarlarından biri olan ABD'de üç fuara katılacak.
Pandemi sürecinde online gerçekleştirilen etkinliklerle ihracatın artırılmasına katkı sağlayan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), normalleşme ile birlikte yeniden fiziki katılımlı organizasyonlarına başlıyor. Bir yılda yaklaşık 12 milyar dolar tekstil ithalatı yapan ABD'de üç önemli fuara katılım sağlanacak. Dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini buluşturacak olan fuarlardan ilki 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında ABD'nin en önemli fuar organizasyonlarından biri olan LA Textile Show fuarıdır. Giyimlik kumaş, aksesuar ve ev tekstili üreticilerine yönelik düzenlenecek fuarda Türk tekstil sektörünün önde gelen firmaları, burada ürünlerini çeşitli ülkelerden gelen tekstilcilere tanıtma fırsatı bulacak.
LA Textile Show ile aynı gün kapılarını açacak olan Premiere Vision Sport Portland 2021 Fuarı ise 29-30 Eylül 2021 tarihleri arasında Portland-Oregon'da gerçekleşecek. Boston'da 4-5 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan
Premiere Vision Sport Boston 2021 fuarı ile ABD, dünya tekstil ve hazır giyim sektörlerinin önemli firmalarını ve uluslararası boyuttaki alıcılarını buluşturacak.
Porland-Oregon ve Boston'da aynı isimle düzenlenen Premiere Vision Sport fuarları, Kuzey Amerikalı ayakkabı ve spor giyim alıcılarına en son ürünlerini ve ileri tekniklerini sunan ayakkabı, giyim, deri ve aksesuar endüstrilerinin uzmanlarını bir araya getirecek. Ayrıca bu fuarlar, ABD'nin en büyük spor fuarlarından olan The Materials Show ile eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek.
DÜNYAYA TANITMA HEYECANI İÇİNDEYİZ
Tekstil sektörü için vazgeçilmez bir pazar olan ABD'nin aynı zamanda sektörlerin dünyaya açılan penceresi olma özelliğini de taşıdığını belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, "Genel olarak baktığımızda Türkiye tekstil sektörü, dünya ihracatında 7. sırada yer alıyor. Ülkemizde de sektörümüz hazır giyimle birlikte en büyük ikinci ihracatçı sektör. Düzenlenen fuarların tekstil sektörünün mevcut konumuna etkisinin çok büyük olduğunu düşünüyorum. Çünkü sektör temsilcilerimiz fuarlarda dünyanın dört bir yanından gelen iş insanları, tasarımcı ve üreticilerini, ülkemizin tasarım gücünü, üretim ve servis kalitesi ile tanıştırıyorlar. Pandemi nedeniyle fiziki olarak gerçekleştiremediğimiz etkinlikleri dijital ortama taşıyarak, ihracatın artırılmasına çalıştık. Şimdi yeniden fiziki fuarlara katılıp sektörümüzün gücünü dünyaya tanıtma heyecanı içerisindeyiz. Sektörümüz için çok önemli olan bu üç fuarın ihracatımıza güç katacağına inanıyorum" dedi.Kaynak:Investing
Diğer Haberler