Tarih : 22.10.2021 - 02:53

İğneden İpliğe Her Şey Bu Fuarda

Tekstilcilerin merakla beklediği Ege Pamuk İplik Kumaş Tekstil Aksesuarları ve Tekstil Teknolojileri (PIKTECH 2021) fuarı 28 Ekim de Denizli EGS Park Fuar ve Kongre Merkezinde açılacak. 31 Ekim’e kadar gezilebilecek fuarda iplik, iğne, aksesuar, tekstil aksesuarları, ileri teknoloji ile üretilen tekstil makinelerine kadar birçok ürün tanıtılacak.

 

Denizli EGS Park Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl ikinci kez Ege Pamuk İplik Kumaş Tekstil Aksesuarları ve Tekstil Teknolojileri (PIKTECH 2021) Fuarı düzenlenecek. 28-31 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek fuarda yerli ve yabancı birçok firma stant açacak. Fuar tekstil ve sanayi sektörünün yöneticileri ile temsilcilerini bir araya getirecek. Termin Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Gençay;  ana sponsorumuz Erdem Tekstil öncülüğünde Örme Sanayicileri Derneği (ÖRSAD), Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, Denizli İhracatçılar Birliği, Babadağ Belediyesi, Buldan Belediyesi, Aksesuar Dünyası, Örme Dünyası, Tekstilnews işbirliği ile düzenlenecek fuarda konusunun uzmanı ziyaretçilerin her çeşit elyaf, iplik, iplik teknolojileri, kumaş üretim teknolojileri, yuvarlak örme teknolojileri, kumaş baskı teknolojileri, tekstil aksesuarları ve iklimlendirme konusunda bilgi ve yenilikleri yakından görme ve iş bağlantıları yapma fırsatı yakalayabileceklerini söyledi. Fuarda; Denizli başta olmak üzere Kahramanmaraş, Gaziantep, Bursa, Uşak ve İstanbul’dan pek çok katılımcının stant açacağına dikkat çeken Gençay, “Türkiye’nin lokomotif sektörü ve en büyük ihracat kalemlerinden biri tekstildir. Tekstilin en büyük hammaddesi ise ipliktir. İçinde bulunduğumuz yılda navlun bedellerinde yaşanan artış nedeniyle Avrupa ülkeleri iplik alım tercihini Türkiye’den yana kullanmaya başlamışlardır. İplik ihracatı yılın ilk 8 ayında yüzde 87 artmıştır. Türkiye iplik ihracatının yüzde 49.2lik kısmı 842 milyon dolarlık hacimle AB ülkelerine yapılmıştır. İplik üreticilerinin ihracata yönelmesiyle ipliğin iç piyasa fiyatı yükselişe geçmiştir. İplik üreticileri her ne kadar fiyat artışını hammadde fiyatlarının artmasına bağlasalar da yükselen fiyatlar sektörde yatırım yapma iştahlarını artırmıştır. Bu yılın ilk çeyreğinde 84 adet yatırım için 3.2 milyar TL’lik yatırım teşvik belgesi düzenlenmiştir. 60’a yakın firma iplik fabrikası kurmak için başvuruda bulunmuş, 2 bin 700 örme makinesi siparişi verilmiştir. Söz konusu yatırımların hayata geçmesi durumunda hammadde tedarikinde dışa bağımlılığın azalması hedeflenmektedir” dedi.

 

Neden Denizli?

 

Bu yıl ikinci kez kapılarını açacak fuarı tekstilin başkenti Denizli’de düzenlemekten mutluluk duyduklarına dikkat çeken Gençay, “Tekstil sektörü denince akla ilk gelen şehirlerden biridir Denizli. Denizli’nin ihracat rakamı yıldan yıla artarak bugün 3 milyar doları geçmiştir. Bunun da yaklaşık yüzde 60’ını havlu ve bornoz ürünleri oluşturmaktadır. Türkiye’nin havlu/bornoz ihracatının yüzde 70’lik kısmı Denizli’den yapılmaktadır. Denizli Türkiye’nin en büyük 8. büyük ihracatçı kentidir. Denizli istihdamının yüzde 25’i tekstil sektörü çalışanlarından oluşmaktadır. Yani Denizli’de her 4 çalışandan 1’i tekstil sektöründe çalışmaktadır. Denizli kadın istihdamının en yüksek olduğu 2. ilimizdir. Bunda tekstil sektörünün payı büyüktür çünkü Denizli’de tekstilde çalışan her 2 kişiden 1’i kadındır. Bu yüzden fuarımızı Denizli’de düzenliyoruz. Pandemi yasaklarından önce ilk kez düzenlediğimiz fuarın ardından bu yıl ki fuarımızı ziyaretçi sayımızı da iki katına çıkartmayı hedefledik. Denizli protokolünü sektör temsilcilerini fuarımıza bekliyoruz” dedi.Kaynak:Denizlikenthaber

Diğer Haberler